This announcement bar can be used to inform users of your Privacy Policy etc.

Tre nycklar till en lyckad IT-drift

Hos oss på Hostnode får du alltid en fullgod service för att drifta din IT-miljö. Här kommer tre nycklar till en lyckad IT-drift.

1. Se över behovet och lämna över det ni kan

Många företag startar med egen hantering av sin IT-drift, i takt med att företaget växer ställs också högre krav på tillgänglighet för företagets system och andra resurser. Med fler medarbetare som är påloggade, fler system och mer information krävs det att allt fungerar, hela tiden. Man kan givetvis parera detta själv, men det är oftast väldigt dyrt. Ni behöver anställda som ständigt ser till att driften alltid fungerar, ni behöver också övervaka för att kunna förutse eventuella framtida driftstopp och undvika dessa. Vid ett eventuellt driftstopp eller krasch behöver snabba åtgärder stå redo för återläsning av backup, om det ens tagits någon backup.

Enklare är det att lämna över IT-driften till ett datacenter. Då sköts alla dessa delar helt utan din handpåläggning och företaget kan istället fokusera på sin kärnverksamhet. Ni behöver aldrig vara oroliga för att viktig data försvinner och ni är snabbt på fötter igen efter ett eventuellt driftstopp. Det är inte säkert att man behöver lämna över allt vad gäller företagets IT-drift, men vi tror på en helhet för att minimera driftstopp och dataförlust.

2. Övervakning i förebyggande syfte

Trots felfria system och månader utan driftstopp kan plötsligt något man kunnat förutse längre tillbaka skapa stora problem. Driftstörningar kan påverka den dagliga verksamheten, göra systemen otillgängliga eller till och med orsaka förlust av viktig data.

Med övervakning av dina IT-lösningar kan du proaktivt undvika onödiga driftstopp och andra allvarliga fel - du får också en helhetsöversikt av driften och kan snabbt sätta in de åtgärder som behövs - det kallar vi kostnadseffektivt och smart.

3. Backup

Precis som med övervakning är backup en nyckelspelare i en lyckad IT-miljö. Man kan säga att backup-lösningen både är förebyggande och en "life-saver" när olyckan väl är framme. Med backup-lösningar ser du till att spara hela eller delar av din information.

Om olyckan är framme tycker vi på Hostnode att backup, precis som med alla våra övrigt tjänster att det ska vara lika enkelt som att trycka på en knapp för att få återställt all din data.

Med tjänsten övervakning och drift får du en tydlig överblick över din IT-utrustning. Om något slutar fungera får du larm och kan snabbt åtgärda problemet. Med månadsrapporter jobbar du förebyggande för att förhindra framtida avbrott där du t ex kan avläsa att det under vissa tider på dygnet är extra hög trafik till webbplats eller system.

Kontakta oss så hjälper vi dig med helheten kring din IT-miljö. Vi hjälper dig med överflytt och att komma igång smidigt och säkert. Vi har öppet som vanligt och du når oss på 031-36 36 970.

Fler inlägg från Hostnode